Internet nám pomáhá i škodí, o tom není sporu. Ale kdybychom se měli rozhodnout, zda si ho pro jeho pozitiva a navzdory jeho nedostatkům necháme nebo se ho naopak raději zbavíme, určitě bychom si ho ponechali. Protože problémy, které kvůli němu snášíme, nebývají často příjemné, ale bez toho dobrého, co nám internet nabízí, bychom se už dnes jen těžko obešli.

Protože co znamená internet třeba pro mě? Kromě možnosti plnit si své pracovní povinnosti, s nimiž by to bylo jinak o poznání komplikovanější, i možnost zdokonalit si v mnoha ohledech svůj osobní život.

Času, jak všichni víme, není nazbyt. A proto používám internet, abych ho, tedy čas, maximálně ušetřil.

využití internetu

Když potřebuji zjistit odjezd městské hromadné dopravy, autobusu nebo vlaku, nejdu na zastávku ani se nevláčím na nádraží ucpaným městem, ale otevřu příslušné internetové stránky a na nich si tato data dohledám. Z domova, během chvilky, a navíc i bez rizika, že tu přehlédnu nebo nepochopím nějakou zásadní vysvětlivku.

Pak také samozřejmě někdy přes internet nakupuji. A oč jenom je rychlejší a efektivnější si ve chvilce vyhledat třeba letenku, než kdybych měl jít někam do cestovní kanceláře, tam si vystát frontu, vysvětlit zaměstnanci, co bych si přál, a pak tam uvažoval nad tím, co by mi předkládali! A ani tam nemusím nosit hotovost, protože se to dá zaplatit i přes internet a letenku také dostanu e-mailem.

internet na mobilu

A po té letence si přes internet zajistím snadno i ubytován třeba i na druhé konci světa. Což by bylo jinak složité, ne-li nemožné, a navíc by mi bez internetu unikla jistě spousta nabídek.

Díky internetu prostě zvládám spoustu činností daleko rychleji než bez něj.

A co potom dělám s takto ušetřeným časem? To je ta odvrácená strana. Ušetřený čas totiž obvykle strávím na internetu. A to spoustou zbytečností a hloupostí, které by mě bez internetu ani nenapadly.